O nama

Pčelarska zadruga “Roj” formirana je 1991 godine u Trsteniku, na tradiciji porodičnog zadrugarstva

Razlog formiranja Zadruge je očuvanje porodične tradicije pčelarenja, kroz nabavku i proizvodnju opreme, lekova, literature čiji se nedostatak osećao zbog raspada SFRJ, jer su tada svi lekovi i oprema za pčelarstvo proizvodjeni u drugim republikama, kao i radi sigurnije i bolje prodaje svojih pčelinjih proizvoda.

Za 28 godina postojanja i rada, Zadruga se razvila u firmu koja je u Evropi prepoznatljiva po masovnoj proizvodnji pčelarske opreme i rojeva pod povoljnim uslovima, po veoma širokom asortimanu i kvalitetu svojih proizvoda. Korektnim i odgovornim odnosom zaposlenih saradnika i kooperanata prema kupcima, svih ovih godina smo gradili i izgrdili mrežu proverenih i sigurnih kupaca naših proizvoda, zasnivajući naše odnose na poverenju, odgovornosti i brizi za ostvarenje zajedničkih interesa.

Zadruga se razvijala u skoro svim oblastima proizvodnje osnovne opreme i repromaterijala za pčelare:

– proizvodnje košnica i delova za pčelarstvo od drveta, proizvodimo oko 15.000 kom. raznih tipova košnica.

– centrifuga i opreme od lima za vrcanje, skladištenje i pakovanje meda, od ručnih do onih mašina i opreme koje su vodjene kompjuterski – potpuno automatizovane.

– proizvodnje hrane za pčele i proizvodnju opreme za proizvodnju hrane za pčele,

– prerade voska u satne osnove i proizvonja mašina za preradu i opreme za preradu voska u satne osnove,

– proizvodnji zaštitne opreme pčelara od tkanina i kože.

– proizvodnjom rojeva na svom i pčelinjacima koopernata. Imamo svoj pčelinjak od oko 700 pčelinjih zajednica, koje nam služe za proizvodnju oko 1.000 pčelinjih rojeva godišnje a sa kooperanta proizvodimo i isporučuje u proseku godišnje oko 2.000 pčelinjih rojeva.

– najveći deo naših proizvoda izvozimo. Saradjujemo sa brojnim pčelarskim organizacijama, pčelarskim farmama i imamo stalni trend razvoja, koji se ogleda u stalnom podizanju kvaliteta naših proizvoda, tehnološkom unapredjenju proizvodnje, povećanju ukupnog prihoda, povećanju dobiti, broja saradnika i kooperanata.

– socijalno smo odgovorna firma, koja u svom radu ostvaruje principe porodičnog zadrugarstva, po kojima je Srbija bila prepoznatljiva, složna i jaka. Radimo na kooperativnosti saradnika i kooperanata u radu i upravljanju proizvodnim procesima i menadžmentu Zadruge.

Sa saradnicima i kooperantima od osnivanja radimo na edukaciji, stručnom usavršavanju, lličnom i moralnom obrazovanju. Edukacija je usmerena na razgovor o vrednostima porodice te imamo prosečno oko 15 % zaposlenih na trudničkom bolovanju. Pomažemo porodice sa malom decom i socijalno ugrožene saradnike i kooperante. Edukujemo zaposlene o opasnostima korišćenja cigareta, alkohola i drugih negativnih pojava. U svemu ovome imamo rezultata, jer zapošljavamo mlade, kojima je ovo najčešće prvi radni odnos.

Zadruga se razvijala kao sistem – holding “Roj grupa”, sa ćerkama firmama: doo “Pčelar” Vršac, Pogonom košnica u Trgovištu, Pogonom košnica “Roj” Medvedja, Limarskim pogonom “Roj” Medvedja i Pčelinjakom “Roj” Medvedja . Sistem “Roj” zapošljava 86 radnika i ima oko 80 kooperanata koji kod svojih kuća sa članovim svojih porodica rade za “Roj”.

Svake godine povećavamo obim proizvodnje, ukupan prihod i dobit za 20 do 30 % . Imamo ambiciozne planove osvajanja proizvodnje novih proizvoda koje sada nismo proizvodili , osavremenjavanje postojećih proizvodnih procesa i uvodjenju novih tehnologija. Bavimo se i poslovima konsaltinga i izrade projekata i prenosa tehnologije korisnicima zainteresovanih za ostvarivanje oblika pomoći i subvencija za razvoj svog poslovanja.

Prepoznatljivi smo po korišćenju i stalnom unapredjenju oblika marketinga, internet prodaje i uvodjenje informacionih sistema u poslovanje, prodaju i proizvodnju.

Nalazimo se u složenom periodu razvoja, koji se ogleda u prenosu poslova menadžmenta na novu generaciju porodičnih menadžera, koji već preuzimaju i uspešno sprovode procese osavremenjavanja i povećanje proizvodnje, prelasku na informacione tehnologije i uvodjenja nove organizacije poslovanja i odgovornosti u sistemu “Roj grupa”.ruge

Istaknute brojke

0
Košnica godišnje
0
Rojeva godišnje
0
Radnika
0
Kooperanata

Očekujemo Vašu dobronamernu i kritičku podršku

Naš poslovni slogan je: Sve za pčele i pčelare